Sunday, December 9, 2012

slowly, bit by bit




☁``、`ヽ`、```、☁ヽ`、ヽ、ヽ`☁ヽ、、ヽ`、、ヽ`、.`ـ☁、ヽ`、、ヽ``☁、ヽ`ヽ```、☁
ヽ``☁、ヽ`ヽ、、ヽ`ヽ `、ヽ、 ``、ヽ`、、``、ヽ`` `、```、☁ヽ
أسْتَغْفِـــــــرّ الْلَّهِ أسْتَغْفِـــــــرّ الْلَّهِ أسْتَغْفِـــــــرّ ヽ``☁、ヽ`ヽ、、ヽ`ヽ `、ヽ、 ``、ヽ`、、``、ヽ `、```、☁ヽ`、ヽ、ヽ`☁ヽ、、ヽ`ヽ``☁、ヽ`ヽ、、ヽ`ヽ `、ヽ、 ``、ヽ`、、``、ヽ`` `、```、
الْلَّهِ أسْتَغْفِـــــــرّ الْلَّهِ أسْتَغْفِـــــــرّ الْلَّهِ أسْتَغْفِـــــــرّ الْلَّهِ ``、ヽ``、☁ヽ`、ヽ、ヽ`☁ ヽ、、ヽ``☁、ヽ`ヽ、、ヽ`ヽ `、ヽ、 ``、ヽ`、、``、ヽ`` `、```、☁ヽ`、ヽ、ヽ`☁ヽ、、ヽ`、、ヽ
☁``、`ヽ`、```、☁ヽ`、ヽ、ヽ`☁ヽ、、ヽ`、、ヽ`、.`ـ☁、
Basahi lidah kita dengan istighfar,perbanyakkannya seperti hujan yang membasahi bumi,yang mampu menyejukkan bumi yang kepanasan,begitulah juga dengan istighfar,hati yang tidak tenang akan menjadi tenang. Wallahu'alam.
v(n.n)

Sumber: FB Ustaz Don Daniyal

Saturday, December 1, 2012

Allah knows best. La tahzan!



(╥﹏╥)

i will always love you
the number one for me
al-fatihah
...

Ketosis

[kitō′sis]

Etymology: Gk, keton + glykys, sweet + osis, condition

the abnormal accumulation of ketones in the body as a result of excessive breakdown of fats caused by a deficiency or inadequate use of carbohydrates. Fatty acids are metabolized instead, and the end products, ketones, begin to accumulate. This condition is seen in starvation, occasionally in pregnancy if the intake of protein and carbohydrates is inadequate, and most frequently in diabetes mellitus. It is characterized by ketonuria, loss of potassium in the urine, and a fruity odor of acetone on the breath. Untreated, ketosis may progress to ketoacidosis, coma, and death. See also diabetes mellitus, ketoacidosis, starvation. ketotic, adj.

Mosby's Medical Dictionary, 8th edition. © 2009, Elsevier.


source: http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/ketosis


p/s: amalkan gaya hidup yang sihat! v(n.n)
#prayforgazapalestine

Tuesday, October 9, 2012

dunia saya

my workplace


itu tanda nama saya
dalam pejabat
alhamdulillah
rezeki dari Allah
sambil kerja sambil jaga solat
macam...
dulu-dulu
V(^_^)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
assalamualaikum

Monday, September 10, 2012

#keepmovingon#

.
..
...
....
.....
I'm back guys!
=D

bersawang dah belog ni..hahaa
i'll update something later..
good day! ;-)
#salam#

Sunday, June 3, 2012

full-time job

i will post entry about the talk with ustaz don..he came to umt and the talk entitled
"syurga di telapaknya"
i think i can make it simple sentence here.....
how priceless is your mother..so, take care of her as if your life depend on it
for now, i'm going back home
balik cuti untuk mencari fokus
the one and only
my final paper
seamanship
hopefully, my thesis also is accepted by the supervisor so that i can finally graduate..aminn
graduate = done with my part-time job as student
full-time job = muslim
i'm continue the job 'til my last breath in this world
:: jaga solat ::
:: jaga iman ::
:: jaga diri ::
V(^_^)

wassalam

Tuesday, May 29, 2012

the cure for heart sickness


solat; it's a must for each and every Muslim and Muslimah =)


you'll thank Him if you knew better about what you need to do ;-)

Thursday, May 24, 2012

keep on moving (move forward)

that final fyp "slide-showing" was done last sunday...
it's a totally a fine feeling
"feel good channel"
:b
.
..
...
....
.....
yesterday (last monday)..went to bbq at lata payong
we had a great part of "release tension"


konvo kereta beramai-ramai

membako "bahan bako"

zoom-in "bahan bako"
enjoying the time

yeah..picture time


still...
need to finish that final things..
**saya mahu bergraduat**
while doing that (hopefully done by the time)
i keep looking/ searching the jobs
i'd sent a few, and still waiting the answers..
well folks..
wish me luck!
V(^_^)

hope all the best to u guys so!

:: jaga diri :: jaga iman :: jaga amal ::

Saturday, May 12, 2012

S.M.I.L.E.

i think that i did posted this one (never mind)...



:: say ::
...
..
.
"Alhamdulillah"
"Thank you dear Allah"
"because..."
"You always be at my side..."
"even though..."
"I always getting far and far..."
"from You"
(T.T)
.
..
...
Life = It goes on.
V(^_^)

Wednesday, May 9, 2012

berilmu beriman beramal


take care - jaga diri - zhàogù zìjǐ
^_^

Wednesday, April 18, 2012

just simple sentence - doa

wordless wednesday???;p



this picture shows/ says that:

Allah knows everything
even though your doa is mute
Allah listens everything
even though you do not ask
no need to ask
Allah knew what you want already
but why must ask?
=because it's sign of a servant=


"ho ma do'o sokmo doh ko akih eh"
.
.
.
.
.
.
thank you mom
=')
i really wish you know that i am glad to hear just that
that simple sentence


.......................................................................................................................

last night (17/4/2012)
my crew of year 4 heroes and heroins
done our practice
which they called "pra-bst"
but not so lucky...
2 of my crew mates were injured
i pray for their regeneration
so that they can return to their aggressive form;p
aminn

Tuesday, April 17, 2012

Maher Zain - Number One For Me Music Video


assalamualaikum folks =)
been busy lately...
here's the latest single from brother Maher Zain
album cover (from google)
this song...
it's perfectly fit with us called son/ daughter of our parents..
enjoy!
V(^_^)


video

lyrics:

i was a foolish little child
crazy things i used to do
and all the pain i put you through
mama now i'm here for you

for all the times i made you cry
the days i told you lies
now it's time for you to rise
for all the things you sacrificed

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

and now i finally understand
your famous line
about the day i'd face in time
'cause now i've got a child of mine

and even though i was so bad
i've learned so much from you
now i'm trying to do it too
love my kid the way you do

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh, oh, number one for me

you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh, oh, number one for me

there's no one in this world that can take your place
oh, i'm sorry for ever taking you for granted, ooh
i will use every chance i get
to make you smile, whenever i'm around you
now i will try to love you like you love me
only god knows how much you mean to me

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

the number one for me
the number one for me
the number one for me
oh, oh, number one for me



Monday, April 16, 2012

forbearing

a: eh aku dengar ko nak extend ek?
b: *buat-buat terkejut* takdelah..bile mase pulok aku nak extendnye...
a: bukan ape, aku dengar orang cakap-cakap je...
b: hahahaa..tulah..mulut jahat sungguh

.
.
.
.
.
.
.
.

actually b won't think that his friend a is that bad person. b tries his best to positively think that a really talk with him with none other than good intention. that's why b "buat-buat terkejut", because he knew about it all along. he (b) tried his best to prove to the others that whatsoever people talk bad behind him, he won't extend, and he will graduate just like the rest. it's just his problem with his supervisor, his thesis, his own personal and himself, which is no one knows. furthermore, he did remembered one of the "ummahatul mukminin". her name is Sayyidatina Aishah binti Abu Bakar As-Siddiq ra. i said to myself, "ape yang as-Siddiqah lalui jauh lebih teruk daripada aku. kalau macam ni pun aku takleh redah ape lagi hari-hari mendatang."

yup i will keep doing my things, because i know what am i doing and obviously it's not wrong. i will finish my thesis within short time. insya Allah.

"ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepadaMu sifat rajin serta mahmudah, petunjuk, ketaqwaan, kesucian diri, dan kekayaan, dan aku memohon perlindungan kepadaMu daripada sifat malas serta mazmumah, supaya aku dapat menghabiskan projek akhir tahun dalam pengajian sarjana mudaku ini, demi keluarga dan agamaku yang tercinta ini."
amin ya Rabb.

V(^_^)

hope for the best, do the best to become the best!

Tuesday, April 3, 2012

each day is a gift



**ehem ehemm eheemmmm**
**now presenting**
**the happy faces of mine**
V(^_^)

last day before "switch" to that rehabilitation room


urmm..forgot about what did they looked at..may be the practical nurse

**and featuring** 
**COMOT GIRL**
=b

so comot right?;p but she's the queen of my heart <3


assalamualaikum guys =) how are u today? better be better than yesterday ok!
thanks a lot for those who prayed for mom..she's getting better now..alhamdulillah^^ she is now under the physiotherapy aka physical therapy (from google;p)..

this is the physio-thing..pendek kate senaman untuk pemulihan pesakit gitu;-)

both guys are the cikgu physio-thing (actually there's a female cikgu but she's busy), and of course both legs are not mom's ok!;p

last few days, i got some events..urmm there's friendly matches (jadi player import untuk team unisza lawan uitm dungun), pra-rekrut for juniors, kursus pengurusan jenazah, latihan tempatan, perarakan palestin, eating, sleeping, "dota"ing.....;p thank God, it all went well (although the matches not quite well)..anyhow hopefully days to come will be a lot better..hope for my fyp too...(T.T)

still fighting that "malas" viruses...arghhhh..keep fighting!


"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan suatu kaum sebelum mereka mengubah keadaan diri mereka sendiri." [13:11]

"Mudah-mudahan Tuhanku menunjukkan jalan yang benar kepadaku." [28:22]

"...Allah yang memberikan petunjuk hidayahNya kepada sesiapa yang dikehendakiNya ke jalan yang lurus."
[2:142]

"...sesungguhnya Allah tidak akan mengubah sesuatu nikmat yang telah dikurniakanNya kepada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri..." [Al-Anfaal:53]


insya Allah..aku akan istiqamah melaksanakan kewajipanku wahai Tuhan sekalian alam..aminn ya Rabb


pra-perajurit "eksesais wira belantara"


umt-unisza boys team


umt-unisza girls team


latihan tempatan..with my junior (senior, inter, and junior)..


incik pengurus jenazah with volunteer-student helper;p


demo kekejaman israel laknatullah ke atas palestin di masjid unisza lepas solat jumaat

this one is for your mom..enjoy!

stay happy - stay istiqamah
(^_^)

Thursday, March 22, 2012

each and every moment

assalamualaikum guys...=)

alhamdulillah..mom's getting better now! >.<

it's about to be the end of march, and soon april will arrive..ahhh masa amat sangat cepat berlalu~
**tengok balik fyp bagai...tiba-tiba je  harap nak jam masa daripada doraemon ;p**


nothing to say much folks..just stay happy + istiqamah of those good deeds
enjoy the photos!


salam 'alaik...V(^_^)






i do miss You...


we will go there; from where we came...


ingat doa ibu tiada hijab ok!;-)


practice makes perfect! hehee...

Tuesday, February 21, 2012

i love u both..for the rest of my life

meet: my loving-most adorable mom+strongest-most handsome dad


assalamualaikum =)
this time i just say...
say "salam" to my parents..
because of them, this is who i am;
yesterday, today, and tomorrow
.
.
.
.
.
but i want to ask a favor for you guys my fellow readers..
please pray for the safety of my parents
...especially my mom
this 29th, she'll undergo an operation
it's the fault of colon canser (kanser kolon)...

m(T.T)m

i'm begging..
please pray for her
this is the least that i can do for her
.
.
.
at least, i want to see her
with her smiling face..truly smiling face
because she has me; her son..
yang kuat mengada-ngada+manja+main banyak+study sikit+makan banyak+potpetpotpetpotpetpotpotpotpotpotpotpot...........

but

i love my mom and dad a lot..like berjuta juta juta juta juta juta juta juta juta...........................................................................................................
...........................................................
..................................................... lemon (it's too long..penat nak taip penuh)


ni nota yang dicuri oleh sorang yang BAJET tu..sile la bace

---------------------------------------------------------------------------------------
>dulu kita diajar untuk berdoa setiap masa untuk kedua ibubapa
>"ampunilah dosa-dosaku, dan dosa kedua ibubapaku, dan kasihanilah mereka berdua, sebagaimana mereka telah menjaga, serta mendidikku sejak kecil"
>inilah paling indah jika anak-anak ibubapa mendoakan kesejahteraan dunia dan akhirat untuk mereka berdua
>mungkin kita bukan sempurna, tapi kita boleh tambah sedikit sebanyak doa ini
>selamat beramal


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah, lagi Maha Penyayang

Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka.

Ya Allah
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya
Atas didikan mereka padaku dan
Pahala yang besar atas kesayangan yang mereka limpahkan padaku
Peliharalah mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
Atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
Atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
Jadikanlah itu semua penyebab susutnya dosa-dosa mereka
Dan bertambahnya pahala kebaikan mereka dengan perkenan-Mu.

Ya Allah
Hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan
Dengan kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku
Tetapi jika sebaliknya,
Maka izinkanlah aku memberi syafa'at untuk mereka
Sehingga kami semua berkumpul bersama
Dengan santunan-Mu di tempat kediaman
Yang dinaungi kemulian-Mu,
Ampunan-Mu serta rahmat-Mu.

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha Agung
Serta anugerah yang tak berakhir dan
Engkaulah yang Maha Pengasih di antara semua pengasih.

Amin Ya Rabb.

source: https://www.facebook.com/note.php?note_id=244205312331296


terima kasih daun keladi,
lain kali lepas tulis baca lagi
\(^_^)/
salam 'alaik...

Friday, February 17, 2012

hero's duty - responsibility of khalifah

update at the night of saiyidul ayyam..please la writer..=.="


assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh sume \(^_^)/

saje nak hapdet sikit..sebab sekarang tengah bergaming..agak seteress+pening duk mengadap pita aka fyp aka:
"kalau tak siap benda alah ni jangan harap kau nak habis belajar"

@

"extend semester lagi satu la jawab die kalau main-main"

-_-''


writer sihat = readers WAJIB kene sihat jugak **sbb ni Physics Law; directly proportional ok;p**

don't worry..this is normal me =D
kene happy sokmo + senyum sokmo = hidup ade masalah tak tertanggung jadi ringan (insya Allah)

syukur la sebab kite dapat bernafas lagi..tipu la lau ade yang kabo "dok cukup nafas"..tu lebong sume;p
cakap pasal lebong ni...erkk tau kan mugho dio lebong tu?? **hehehee** tipu la abe adik kakok weyh..ni nak bagi satu gambar pendusta + musuh agama yang entah ape motif die buat camni..perasaan mase tengok???

" marah + sedih + kecewa + kesian + geram + naik hantu "

equals to

KALAU AKU JUMPA MANUSIA JENIS KAU, IT'S THE END FOR YOU GUYS!!!!!

I'm not say these wiithout any dalil ok!!! **tetibe hangin + naik hantu;p** ni antara yang boleh dirujuk..insya Allah

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Diriwayatkan hadith dari Abi 'Ubadah b Muhammad b. 'Ammar b. Yassar hadith dari Talhah b. Abdillah b. 'Auf hadith dari Said b Zaid hadith dari Nabi Muhammad s.a.w. bersabda:

"Man qutila duna malihi fa-hua syahidun, wa-man qutila duna ahlihi au duna damihi au duna dinihi fa-hua syahidun."

Bermaksud:
"Barangsiapa yang dibunuh di bawah (yakni, kerana dipaksa orang yang ingin mengambil hartanya dan dia mempertahankan haknya) maka dia mati syahid, dan orang yang dibunuh di bawah (yakni, mempertahankan) ahlinya (yakni, keluarga dari dianianya atau dikasari atau dicederakan oleh orang yang memaksanya), maka dia mati syahid atau (mempertahankan) darahnya (yakni, keselamatan dirinya) atau kerana (mempertahankan) agamanya (seperti dipaksa mengikut agama atau meninggalkan agamanya, yakni Islam) , maka dia mati syahid (jika terbunuh kerana mempertahankannya)."
[Hadith Abu Daud, Kitab Sunnah]

sumber: yayasan ilmu




Ini berdasarkan sabda Nabi Allah Muhammad Rasulullah s.a.w. dalam hadith sahih:

"Barangsiapa terbunuh kerana mempertahankan hartanya maka ia syahid, barangsiapa terbunuh kerana mempertahankan darahnya maka ia syahid, barangsiapa terbunuh kerana mempertahankan agamanya maka ia syahid, dan barangsiapa terbunuh kerana mempertahankan keluarganya maka ia syahid."
[HR Ahmad dan Abu Daud]

Dan juga diriwayatkan bahawa  Muhammad Rasulullah s.a.w. bersabda:

"Barangsiapa terbunuh kerana melawan orang yang akan menzaliminya maka ia syahid."
[HR An Nasa’i]

sumber: muslim daily




“Barangsiapa yang menyerupai suatu kaum maka ia termasuk golongan mereka.”
[HR Ahmad dalam musnad juz II hal. 50]

“Dan pasti kalian akan mengikuti orang-orang sebelum kalian setapak demi setapak dan sejengkal demi sejengkal, hingga kalaupun mereka masuk ke lubang biawak kalian pasti akan mengikutinya.”. Para sahabat bertanya, “Ya Rasulullah, jejak orang-orang Yahudi dan Nasrani?” Baginda menjawab, “Siapa lagi kalau bukan mereka.”
[HR Muslim no. 2669]

“Tidak akan rela orang-orang Yahudi dan Nasrani kepadamu hingga kamu mengikuti millah (agama) mereka.”
[Al - Baqarah : 120]


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


more or less, it's the situation of the end of world..canggih sampai cakerawala Sirius B pun, kalau tamadunnya tak ubah macam zaman Jahiliyah dulu..tak jadi hape jugak =.="

readers, most of you guys (I dare to say) are Muslim, Muslimah..it is not just some jobs for the ustaz, ustaz, or the pendakwah..it's us fellows..we are the khalifahs..it's us - the heroes to fight back and raise the Deen up to the world...

fikir, renung dan selamat beramal **stop dulu sebab dota + red alert memanggil;p**

ni gambar yang writer post-link kat atas tadi

credit to amir arif..you do are original muslim!

ni la manusia background yang sememangnye penakut sebab tu die background

mungkin die menyamar..yang pasti lau die dijumpai.......tau-tau la;p
tips untuk elak jadi macam diorang yang berkenaan;p **teheheee**

Wednesday, February 8, 2012

take good care of it

---entry untuk 2012---
---taklah sibuk tapi agak sibuk jugalah---
heheheeee

-
=

---salam maulidul rasul 1433h---
---selamat tahun baru cina untuk sahabat tionghoa---
---selamat pengantin baru untuk sahabat yang membina masjid---
---semoga semua selamatlah---
:b

.
..
...
....
.....
....
...
..
.

paling penting...
that gift
it's strong,
but sometimes it's fragile..
so.....
"handle it with care"
"keep it good"
"use it wisely"
because...
it is a gift to all of us,
which is the most important inheritance..
from Him,
with much love..
to me.....
(and of course, you, you there, and also you guys)
^_^